dilluns, 4 de juny del 2012

L'Eurovegas també afecta a l'Hospitalet

L'última zona agrícola de l'HospitaletEl projecte Eurovegas suposa un nou intent d'especulació a la zona del Delta del Llobregat, una zona estratègicament ben posicionada que genera un gran interès especulatiu. El projecte suposaria acomiadar-nos definitivament del Parc Agrari del Llobregat, a més del fort impacte mediambiental que ocasionaria a la comarca.
Fa uns 3 anys Viladecans es mobilitzava contra la creació del Barça Parc, un espai que pretenia construir una zona d'oci al costat de la zona protegida del remolar. Aquest projecte com d'altres que tenim a la nostra comarca ens trobem polítics de l'entorn de CIU i empresaris amb interessos, un dels més coneguts el Joan Laporta. Aquest projecte va acabar morint degut en part a les eleccions del Barça i als inicis de l'actual crisi.
A l'Hospitalet es troba Can Trabal, la darrera zona agrícola de la ciutat que es troba situada a Bellvitge al costat de l'Hospital on només en resten 40 hectàrees. Ens trobem novament sota el mateix lobby que està interessat en construir l'Eurovegas. 
Gràcies a la plataforma de defensa de la zona agrícola de l'Hospitalet que des de el 2008 defensa i dóna a conèixer la història i importància de la zona Can Trabal ha aconseguit salvar-la de moment, tot i que cal estar alerta, com a la resta de poblacions del delta no podem perdre l'últim que ens queda.