diumenge, 3 de juny del 2012

Prop d'un miler de persones demana la llibertat dels dos vaguistes empresonats

Prop d'un d'un miler de persones s'han manifestat aquest diumenge al migdia pels carrers del barri de Sants de Barcelona per demanar la llibertat immediata d'Andreu C. i Rubén M., així com la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts.
La marxa ha sortit de la Plaça Joan Peiró de Sants després de les 12 del migdia sota el lema "Ni retallades ni llibertat. No ens aturaran. Llibertat Andreu i Rubén" i ha recorregut els carrers del barri druant més de dues hores, ocupant els quatre carrils de la carretera de Sants. Així mateix, s'ha realitzat una acció que ha omplert d'adhesius la seu de CDC demanant la llibertat dels dos vaguistes.
Els dos joves es troben en presó preventiva des de dimecres passat quan la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona va decretar l'ingrés a presó. Van ingressar a la presó Model i d'aquí van ser traslladats a Can Brians. L'ingrés a presó dels dos nois, molt implicats en el teixit popular, ha aixecat la indignació de molta gent i ha provocat una onada de solidaritat que s'ha estès per tot el territori.
L'Assemblea de Barri de Sants ha fet públic el manifest de suport als encausats que ha secundat el teixit associatiu del barri de Sants, format per associacions de veïns, centres socials autogestionats, cooperatives de treball i consum, casals independentistes i ateneus llibertaris, equipaments culturals, entitats educatives, mitjans de comunicació i organitzacions polítiques i assemblees populars.
En els propers dies i setmanes es faran públiques les adhesions que, a dia d'avui, ja està rebent el manifest per la llibertat dels dos joves.

font: llibertat.cat